ID
703
PošiljateljMarija Kremenšek
Poslano izLaze pri Logatcu
Poslano vTrnovo, Ilirska Bistrica
Datum3. 1. 1896
Vir
teme
Osebni arhiv
Otroštvo · Izobraževanje · Oblačila · Zdravje · Materinstvo

Moja draga Micica!

Izvedila sem, da si bolna, zelo te milujem. Preskrbela sem Ti malo sladkorja, katerega imej vedno po par koščkov v žepu, da si tako vsaj malo olajšuješ kašelj. Tudi sem Ti priložila ene gamašne, 2 kvački, par trakov za nogavice, 2 radirki in 12 žepnih rutic. Upam, da sedaj si z vsem preskrbljena. Pazi, da prej ko mogoče ozdraviš popolnoma! Oblači se dobro, da se še bolj ne prehladiš, ker ako se človek bolezni v mladosti naleze, lahko jo nosi do groba! V skrbi bodem, dokler ne izvem, da si popolnoma okrevala!

Veselilo me je, ko sem izvedila, da si se privadila že malo vednosti »note« poznati. Poročala bi ti, da pridem znabiti ob pustu k Tebi, pa ker sem Ti to že tolikokrat poročala, a žali bože do danes mi ni bilo še mogoče tega storiti, zato danes molčim o tem! Končno še naj se Ti zahvalim za Tvoja ljubka pisemca, katera sta bila za občudovati vsled lepe pisave, katera se je posebno atu kakor tudi meni zelo dopadla!

Glej, da delaš v prihodnje še boljši kot si do zdaj, upam, da se bodeš potrudila meni kakor tudi Tvojemu atu veselje delati. Pričakujem željno kratkega poročila o Tvojem zdravju!!

Poljublja Te srčno Tvoja Mama.

Laze, 3. 1. 1896

Faksimile tega pisma še ni na voljo.