ID
1198
PošiljateljFranjo Boršnik
Poslano izDubrovnik
Poslano vLaze pri Logatcu
Datum13. 2. 1892
Vir
teme
Osebni arhiv
Hrana · Družabnost · Zdravje · Osebna razmerja · Gledališče

Dubrovnik, 13.2. 92.Draga sestra!Komaj sem dobro zadnje pismo odposlal, prišlo je, što je bilo poslano na Emico. Kar si poslala potem meni, sem tudi prejel v redu. Pisal bi bil že poprej, ali deržala se me je influenca cele tri tedne. Sicer me ni mogla potisniti v posteljo, ali tlačila me je vendar, da sem hodil pobešen, kakor da bil upal metlo čez morje. Da sem zopet okreval, je najbolji dokaz, ker grem danes zvečer na bal v Čitanice, kjer upam, da se bom jako dobro zabaval, ker dekleta in žene se pripravljajo in vesele na ta ples že celih 14 dni. Sinoči so odpeli zadnju opero, danes zvečer se odpelje društvo v Špljet. Ena veselica je torej manje. Nič ne de, bo pa ostal kateri novčič več v žepu.

Pretečene dni smo imeli nenavadno hudi zimo, celo snega je zapadlo za kepanje. Včeraj in danes so zopet naši najlepši pomladanski dnevi. Te dni imam precej opraviti. Ne le da gre predpust h koncu, ter je treba vsako veselico prijeti za glavo i marveč 27. t.m. končamo tudi prvo poletje šolsko, torej precej pisarij.

Ako nisem že povedal, vedi, da se je ona Korčetova gospodarica na Tratnikovem omožila za nekoga Kankelj. Takojšnjih podronosti ne bom tebi razlaklt, pač pa Ivanki pri priložnosti. Do tje pa pozdravlja Vas vse skupaj

Tvoj

brat

Frano

Faksimile tega pisma še ni na voljo.