ID
1215
PošiljateljFranjo Boršnik
Poslano izDubrovnik
Poslano vLaze pri Logatcu
Datum14. 3. 1893
Vir
teme
Osebni arhiv
Družabnost · Dom · Vreme

Dubrovnik, 14/3 93.Draga sestra!Pretečeni teden sem Ti pisal, in danes zopet pišem. Upam da si prejela moje pismo. Zato se mi malo čudno zdi, da mi nisi ne besede zabrškala in k poslanemu pridodela. Vedi, da sem prejel zabojček v redu, ravno tako tudi knjige. Pač ne zaslužijo, da ste jih tako skrbno zavile.

Danes zjutraj je umerl naš škof. V četrtek bo slaven pogreb. Bil je dober človek, ali babica, zato bo imel nasljednik dosti smeti in gnjilobe, da je očisti pri svojih dušnih pastirjih. Kakor so postali farji hudobni v sedanjem času, si nemore pošten človek misliti. – ali ste začeli že kmetovati? Na vertu si gotovo že kaj naredila. Jaz imam samo še jutri kopača, upam da bomo stavili vse v red. Dela se kaj lepo pri tako ugodnem in toplem vremenu. Samo mi je zima naredila veliko škode pri cveticah, še več pri limonah. Če ostane tako lepo, bo velika noč vsa v cvetji. Vertnice delajo popke, nekateri se bodo že v par dnevih razpustili. Terta je zakasnila mnogo. Letos ne bo o veliki noči sarme (jafrike) v zelenem listu od loze. Veneranda je otšla danes domov. Dobro se je pozdravila tukaj. Pozdravlja Ivanko. Drugi teden pride zopet za par dni in Jelica z njo. Dekleta bi se rade omožile, pa fantov nij. Našega novega okrajnega glavarja so kaj lovile gospagjice, pa jim je ušel, ter se vrača iz Dunaja se ženo.

Jožetu šaljem naj bolje čestitke za god, vezilko boš pa Ti preskerbela. Pri tem se spomnite tudi na Dubrovnik, nakar se bomo mi na Laze. Živio Jože! Mnogaja lijeta!

Vesela Aleluja Vam vsem skupni pozdravVaš

Frano

Faksimile tega pisma še ni na voljo.