ID
1217
PošiljateljFranjo Boršnik
Poslano izDubrovnik
Poslano vLaze pri Logatcu
Datum13. 6. 1893
Vir
teme
Osebni arhiv
Družabnost · Finance · Kultura in umetnost · Dom

Dubrovnik 13/6 93.

Draga sestra!

Ravnokar sem prejel Tvoje pismo. V vsej naglici Ti odgovarjam, morda Ti pride odgovor še v pravem času.

Meni za domovanje na Dolji ni čisto nič mar, le toliko mi bi bilo žal, da bi se prodalo izpod cene. Ako bi se mogla dražba preložiti na perve dni Avgusta, prišel bi jaz tja, da se pogovorimo in dogovorimo, ter potem vkrenemo, kar bi bilo naj pošteneje za vse in najkoristneje vsacemu. Ako je to mogoče brez posebnih stroškov – za par krajcarjev se ne gleda, če bi jih moral tudi jaz plačati –, dobro bi bilo, da Jože za sedaj zaustavi dražbo ter jo preloži na dni Avgusta 5-15. Takrat bi jaz zmogel priti tja. Če pa ne, gre, tudi dobro, bo vsaj enkrat pravde konec, kar me bo zelo veselilo.

25, 26, 27 t. m. imamo tukaj veliko slavnost, otkril se bo opominek slavnemu pesniku Gunduliću. K tej slavnosti pridejo tudi nekateri Slovenci (Tavčar, Hribar in drugi). Povabil sem Ivana, nečaka. Kaj, ko bi se spravil tudi Kremenšek na noge?

Mogla bi z Ivanom lepo potovati. Za osem dni ne bo vsega konec. – Kje je pa Ivanka?

Pozdravlja Tebe in vse Tvoje

Tvoj

brat

Frano

Ako dava štant res 1600 fr na leto, bi bilo po mojih mislih res nar bolje, da ostane grunt v štantu in da se davki, interesi in drugo poplačuje s štantom, posebno ker vama ne gre za denar, da bi ga potrebovala precej. Na gruntu je pa bolj gotovo kakor v hranilnici ali bodisi kje drugje.

Faksimile tega pisma še ni na voljo.