ID
1220
PošiljateljFranjo Boršnik
Poslano izDubrovnik
Poslano vLaze pri Logatcu
Datum19. 1. 1894
Vir
teme
Osebni arhiv
Družabnost · Hrana · Poroka · Zdravje

Dubrovnik, 19/1 94.

Draga sestra!

Še vedno jo imam, nazad malo je pa ona mene imela in to prav pošteno. Jaz mislim influenco. Praznici so mi bili vse ne samo klaverni ampak tudi žavtovi. Pa kaj, praznici bi že še bili, ali jaz nisem bil za ništa. Ali vse se prestane, še kateri dan, in zopet bom na starih nogah. Ne bo še treba delati testamenta, pa vsaj za to skrbi pošteno dr Štor, ki me je zopet pozdravil za novo leto z mastnim ekspenzarjem od čez sto gold.

Poslal mu jih še nisem, pač pa od njega zahteval, da mi dve večje svote pojasni, in da mi razun vsih spisov (aktov) pošlje tudii svoje poterdilo, da prestane biti dalje moj odvetnik in da je za vse preteklo popolnoma poplačan.

Pred par dnevi sem poslal Nani denar in k temu priložil tudi onih 12 f, katere sem obljubil Jožefu poverniti, ko je ustavil prodajo. Naravnost njemu jih nisem hotel poslati, ker mali dolh, pravijo, je sramoten.

Ivanka je poslala svojo vizitnico Emi semkaj. Ema je vse leto pri sestri u Znaimu in je ne bo domov.

Veneranda Bratić se je omožila 8. t. m. za Pesjaka. Sedaj sta v Ljubljani pri njegovih starših, potem gresta malo pogledat na Dunaj. Sinoči je bil prvi bal v čitaonici, ali jako jalov. Sin (Oberlieutenant in der Genie – Pionier?) očeta Mirtina ali zakonski se je zaročil v Solnogradu za hčer Bogdana. Ivanka mislim jo pozna.

Kmalu bi bil pozabil povedati, da sem prejel zabojček popolnoma v redu. Klobase je napravil pravi mojster, vse hvale vredni.

Dobro se imejte, prepevajte, plešite in vživajte svet, dokler ste še trdih nog. Pozdravlja vas

Tvoj

Brat

Frano

Faksimile tega pisma še ni na voljo.