ID
1512
PošiljateljIvan Lah
PrejemnikZofka Kveder
Poslano izRiva del Garda
Poslano vZagreb
Datum4. 11. 1908
Vir
teme
NUK Ms 1113
Literarne revije · Izobraževanje · Potovanja · Vreme

Riva 4. 11. 1908

Draga prijateljica!Pošiljam Ti tu jaz stvarij za Dom. Prijatelja in želim, da pridem kaj kmalu na vrsto. Zadnje štev. nisem prejel, nevem, ali naj jim jaz pošljem naslov, ali bodo sami izpremenili. Dobil bi tudi rad koledar ali kar bodo dali za novo leto.

Jaz, kakor sem se Ti že pohvalil, se imam zelo dobro. Najbolj me veseli, da je deček nadarjen in dovzeten za vse, ker je pri tem mnogo zabave. Igrač imava toliko, da ne prideva iz njih in da zmanjkuje časa za knjige. Zdaj je že tudi pri nas jesen, zato gremo malo na izprehod, sicer pa imamo krasen razgled z vile na jezero in okolico. Danes gre gospa v Švico v sanatorij za nekaj mesecev. Tako bomo sami doma, kar je za vse prijetno. Študiram zdaj mnogo, ker bi rad letos promoviral, kajti drugo leto bo zopet treba iti s trebuhom za kruhom in kako je v tem oziru pri nas si izkusila sama in še marsikdo drugi.

Ti si bila torej v Pragi. Hvala lepa za karto. Tam ostane vendarle nam vsem neko svetišče. Kaj delaš sedaj? Kako se ima družina? Kaj je v Zagrebu novega? Meni skoraj nihče ne piše, sem popolnoma zapuščen. Pogosto sem zelo slabe volje. Najbolj se veselim na potovanje po Italiji, kamor pojdem koncem leta. Zdaj potrebujem denarja upam, da bom kmalu kaj prejel.

Srčen pozdrav! Iv Lah

Faksimile tega pisma še ni na voljo.