ID
205
PošiljateljJosip Kremenšek
Poslano izPraga
Poslano vLaze pri Logatcu
Datum17. 11. 1904

Predragi oče!Danes sem prejel denar, za katerega se Vam zahvaljujem. Težko sem ga že čakal, ker danes je že 1. ni samo, da nisem mogel plačati stanovanja, ampak še sposoditi sem si moral. Obleko sem tudi že dobil, zelo mi ugaja in vsak se čudi, da sem jo dobil za tako nizko ceno. Jako fin loden je, mislim, da bo trdna.

Čudim se, da mi niste poslali čevljev, ali ste pozabili? Ravno mudi se mi ne, ker ti jih imam sedaj, so še precej trdni, vendar mi jih o priliki pošljite.

Drugo ste mi vse poslali – hvala!

Kako se imate doma, ali ste vsi zdravi? Jaz sem sedaj popolnoma zdrav!

Gotovo berete kaj v časopisih, kakšno sovraštvo je sedaj v Gradcu med Slovenci in Nemci. Mnogo Slovencev bo Gradec zapustilo in priromalo v zlato Prago med slovanske brate. Med temi je tudi Bojec. Ravno danes mi je pisal, da pride in me prosil naj mu pišem kako je tukaj življenje in kakšne razmere so na tehniki.

Dela imam veliko, ker sedaj imam vsak dan 8 ur predavanj, seveda štejem tudi privatne ure. Sedaj se učim spet rusko, ker vojska še ne neha in bo treba iti mogoče Rusom pomagati! - Danes smo imeli na tehniki zelo zanimivo predavanje. Učili smo se spoznati človeško kri, če je tudi že par let stara in samo majhen madež na obleki. To se rabi pri preiskovalni sodniji. Vreme imamo še precej lepo, siver je že precej mrzlo, vendar je bolje kakor da bi bilo mokro. Ali je pri Vas že kaj snežilo, gotovo je!

Posebnih novosti nimam pisati; zahvalim se še enkrat za poslano!

Pozdrav vsem domačim, posebnoVam pošilja

Vaš hvaležni

JosipPraga 17. 11. 04

Faksimile tega pisma še ni na voljo.