ID
206
PošiljateljJosip Kremenšek
Poslano izPraga
Poslano vLaze pri Logatcu
Datum2. 11. 1904

Predragi oče!Ker je mesec že potekel in z njim tudi denar, Vas prosim, če mi pošljete 40 fl, za katere se Vam že naprej zahvaljujem.

O Božiču ne pridem domov, ker prvič bi doma rajši okrog hodil, kakor da bi se učil, drugič mi pa tudi ta vožnja že preseda. Tukaj imamo zelo megleno vreme. Človeku se niti ne ljubi iti na ulico, posebno ker je tako blato. Nekaj časa je bilo mraz, sedaj je pa zopet južno.

Domov tudi zato ne pridem, ker bom o počitnicah tudi lahko v laboratorij hodil, ler brez laboriranja je učenje preveč pusto.

Počitnice se začno že z 10. dec.

Kako se imate kaj doma, ali ste vsi zdravi?

Jaz se počutim precej dobro.

Kaj pa tožba? Ali bo že kaj kmalu končano? Prosim pišite mi kaj o tem, ker me zanima – bolj kakor rusko-japonska vojska.

Sedaj se me polastuje že nekako domotožje, ko gre danes eden drug dan zopet drugi proti domu in nam ki ostane tu sline dela s tem, da nam začne od kranjskih klobas in o drugih kranjskih delikatesah govoriti, s katerimi se bo doma gostil.

Danes sem gledal en dvoboj med dvema Nemcema, katerih eden je Jud. Bila sta se 31/2h in sta trikrat sablje menjala, vsakokrat težje sablje. Konec seveda je bil razmesarjenje drug drugega. Toliko časa se nista z lepa še dva bila.

Drugih novosti ne vem.

Pozdrav vsem domačim, posebno

Vam pošilja

Vaš hvaležni

JosipPraga, 2. 11. 04

Faksimile tega pisma še ni na voljo.