ID
261
Poslano izLaze pri Logatcu
Poslano vTrnovo pri Ilirski Bistrici
Datum31. 12. 1896
Vir
teme
Osebni arhiv
Običaji in praznovanja · Otroštvo

Predraga Micica!Vsaki dan mislim na Té draga moja Micica, čeravno Ti ne pišem pogostoma. Zelo me bo veselilo ako mi v kratkem kaj pišeš kako si preživela Božične praznike in sploh kako se imaš.

Doma smo svi zdravi tako upam tudi od Tebe. Mama se dlej časa pripravljajo, da Te v Trnovem obiščejo, ako kaj posebnega ne pride jih lahko pričakuješ. Pepi je doma že 8 dnij in ostane še do nedelje: zdrav je sedaj popolnoma, pošilja Ti srčne pozdrave. Božične praznike bili so pri nas Tetka Nani iz Borovnice in Leopold iz Ljubljane, bili smo precej dobre volje in kdo bi ne bil, ako sliši ubrano strune doneti in zraven milo pesem peti! Naj Ti povem, da veliko več veselja bi biló, ko bi tudi ti bila v našej sredini in pomagala se z nami zabavati – pa sčasoma mine tudi to, ko bodeš dovolj potrebnih naukov si nabrala, bodemo se zopet združeno veselili v domačej hiši v krogu lj. prijateljev.

Jutri nastopimo novo leto – ob ti priliki želim da bi v novemu letu vse želje se Ti izpolnile koje gojiš v Tvojemu malemu nepokvarjenemu srcu. Bog naj vsiplje obilo blagoslova na Te in naj Ti dari vse potrebno.

Pri kraju sem s pisanjem zatorej sprejmi iskrene pozdrav in gorke poljube od Tvojih ljubih starišev, sestric in brateca posebnood TvojeIvankeLaze, dne 31. XII. 96

Faksimile tega pisma še ni na voljo.