ID
292
Poslano izReka
Poslano vLaze pri Logatcu
Datum24. 4. 1899
Vir
teme
Osebni arhiv
Gospodinjstvo · Potovanja · Zdravje

Predraga Julija!



Prejela sem tvoje pismo in danes ti že odgovarjam, ker bom jutri tudi Ivanu pisala in zajedno nesla na pošto tudi za Te.



Pišeš mi, da prideš že te dni.Ker vem, da zelo težko greš od doma, Ti z današnjim pismom naznanjam, da jaz moj dolgčas že prenašam in malo Mileno, saj sem že navajena, prosila bi te le, da prideš 5. maja za slučaj, da gre F. stran. Povedala sem ji, da jo bo gospod plačal, čeprav prej gre. Vrata hodim jaz odpirat in znabiti se bo zdaj kaj potolažila. Dobre smo si in prav nič ne vem, da je kaj vmes prišlo. Vendar »rujavcu«ni za zaupati.



Ako Ti je pa mogoče že zdaj od doma iti, veš, veš dobro, kako bi me veselilo, da si Ti ali bodisi kdorkoli – tudi Toni – pri meni, vendar zagotovo Te prosim, 5. maja dopoldan. Pridi pa le, ako moreš prej, saj veš, da mi bo kratkočasno.



Hvala bogu, da se mi je glava malo ozdravila, bila sem namreč tako slaba, da sem se bala, da bom obležala, omotica se mi je delala in kar mokra sem bila od slabosti. Mislila sem že brzojaviti po Te, vendar hvala Bogu, obrnilo se mi je na boljše. Ivan je že v Aleks. Vožnjo imel krasno, dobila brzojav v nedeljo dopoldan. Natančneje ne vem nič, od njega pričakujem pisma, upam, da do nedelje ga dobim.



Milena po navadi. Je mnogo in vedno, a suha kot kost. Spi malo, ali pravzaprav nič.



Vreme pri nas do včeraj vsaki dan dež, danes pa sonce in burja piha. Ker druge posebnosti ne vem in ker se v kratkem vidimo, končam s pozdravom in poljubom na vseod vaše



Ivanke in Milene



Reka, 24. 4. 1899



NB: Mašina še ni prišla.

Faksimile tega pisma še ni na voljo.