ID
411
PošiljateljFranc Peric
Poslano izBilje
Poslano vAleksandrija (Egipt)
Datum
Vir
teme
Arhiv Neda Rusjan Bric
Živali · Migracije · Kmetijstvo

Bilje 13/9.Nad vse ljubljena mi ženka!Ravnokar vdobil tvoje pisemce lepa ti hvala! Saj sem je že pričakoval do bo v žalostnem tonu. Pa vedi da tudi jaz sem imel žalostne oziroma solzne oči ko sem je čital. Pa vse edno kljub vsemu sem srečen, ker ti pišem z nado, da moje pisemce vdobiš že v Benetkah na parniku, ker odpotuje ravno z istim parnikom Tončka Jopova iz Mirna in njih nevesta vdovica Obljubile so da ti poneso tudi en mal paketič, in sicer ti denem notri same breskve, ker se bojim da grozdje se pomasti mislil sem vsakega malo pa vidim da je bolje tako. Oh mamica pa moja ženka razvidim, da si žalostna pa vedi da sva oba sam sem si že pred predstavljal da boš imela težke dni v bližini. In ravno tako težke jih imam tudi jaz. Glej ženka ta težka letina nas je pripravla da si moramo pomagati na vse načine namreč v pondeljek in torek sem kosil paludovlje prav tik morja med Devinom in Tržičem kaj si nisem mislil vsega ta dva dni ob morju posebno v torek vedoč da si tudi ti ravno ob istem morju in nite ne prav daleč če bi znal dobro plavat zaplaval bi in vzel smer proti tebi, in vesel bi bil prav če bi ne dosegu cilja samo da bi mi bilo v tolažbo in dolžnost in ko pridem domov še Danila mi pravi da če prideš in da te ni še, in kje je mama moja, in take reči tudi ona sluti da si v bližini. Tudi jutri grem dol sedaj je pokošeno in čakamo da se malo posuši potem bo pa treba daleč nositi na trdo pot da se lahko na voz naloži žival pa hočeš nočeš bo morala jesti ker sena je malo. Od torka do danes sem še zmeraj upal da se lahko od kje prikažeš, da ti bo sreča mila da te bodo pustili vsaj za en dan domov. No nič ni mamica zlata pa koraža velja. Jaz sem srečen da je vsaj to prišlo da te moram osrečit z par breskvam, in srečen z nado da kako boš ti srečna ko vdobiš kar ti pošilja tvoj zvesti može sicer skromno pa z dobrim srcem. Žal mi je ker bi ti rad poslal več, pa saj veš kako težko vzemejo pa hvala bogu da ponese en toliko. Ko vdobiš ne čakat dolgo za odpret škatljo, ker se bojim da bi ne začela kakšna gnjiti. Danes 14 dni bo pa Vilma šla od kraja iz Ženeve na 25 gredo od doma. Jih gre 9 ali 10 tisti dan iz Bilj

Drugače vse po starem oprosti ker nimam časa za sedaj ti več pisati pa saj tudi nimam kaj. Želim ti srečno pot, bog naj te varuje nesreče, pa zbogom.

Mnogo pozdravov ter vročih poljubov Tate in Ninioprosti ker ti pišem tako malo pismo saj veš da bi mogu bi ti ustregu s celo straža.Anton je pisal da je srečno prišel, in tudi hitro vdobil delo pa mora malavarit . Oprosti pisavi, ker sem spisal zelo na hitrem vroče - vroče poljube francili.Faksimile tega pisma še ni na voljo.