ID
517
PošiljateljFranc Peric
Poslano izBilje
Poslano vAleksandrija (Egipt)
Datum23. 2. 1922
Vir
teme
Arhiv Neda Rusjan Bric
Podeželjsko življenje · Osebna razmerja

Bilje, 23. 2. 1922Draga mi Felička!!!Sedaj ob sedmi uri sem šel k pevski vaji – sem zvedel da jutri Estera odpotuje. Vedi zelo težko mi je po njej prvič radi zbora drugič ker sem se žnjo večkrat pogovarjal pa vedi vsaki krat v tolažbo ker se mi je zdelo da kadar sem govoril žnjo da govorim s teboj. Včeraj sem dobil tvoje ljubko pisemce in povej Kristi da sem vdobil tudi svojo arabkinjo hvala vam lepa obema.

Drugače novic ti ne bom pisal takih ker si bodete pravile z Ester. Reci ji naj ti pove od Dominika Komel in od Franca od Turka in take reči. Sedaj bodete pa vi druge zadovoljne ker vam je izpolnjena vaša želja ker jo bodete imele tam. Pa za zbor bo strašno žalostno. Danes sem vdobil pismo od Riharda mi piše da od Kriste je dobil samo še eno pismo po novem letu, kako to! Reci ji kaj v priliki pa ji ni treba praviti da je meni tako pisal. Nadalje sedaj imamo tukaj prav lepe dneve upam da v prihodnjem pismu če bo mogoče ti pošljem že bele vijolice. Radi slike te prosim ne drži se nič nazaj pošlji mi lepo ali grdo.

Nadalje me veseli da se držite tako ponosno z vašo poštenostjo samo to rečem oprosti! Kako si tudi ti že meni pisala da gora stoji naj gleda da ne pade.

Torej za danes sem spisal vse v veliki hitrosti ker sploh take reči ki bi ti jih pisal vem da ti Estera pove.

Končujem moje slabo pisanje z mnogimi pozdravi in gorečimi poljubi tvoj zvesti Francit.

pozdrav Kristi Zoričetrtek 7a in pol zvečerZ bogomFaksimile tega pisma še ni na voljo.