ID
518
PošiljateljFranc Peric
Poslano izBilje
Poslano vAleksandrija (Egipt)
Datum8. 5. 1922
Vir
teme
Arhiv Neda Rusjan Bric
Običaji in praznovanja · Podeželjsko življenje · Osebna razmerja

Bilje, 8. V. 22Draga mi Felička!!!Včeraj sem mislil ti pisati pa sem pustil ker je tudi bolje ker sem mislil na to, da ta teden moram vdobiti odgovore tega zadnjega pisma in tudi to sem mislim da če ta teden ne vdobim potem pa tudi gotovo nikdar več. Draga! Nocoj je že torek in imam igro potem pa še pismo bi rad nesel v Miren na pošto da je bolj gotovo vdobiš ta pravi praznik. In sedaj je ura že pozna šmarnice (molitva) so že začele, pisal ti danes ne bom dosti ker pohitim le par vrstic.

Danes sem vdobil to tvoje peto pismo v tem letu. Zadnje sem dobili ono katero si mi pisala oziroma odgovorila na ono pismo katero sem poslal po Esteri in to si pisala na V. III. je minilo dva meseca. Nadalje sem vdobil ono karto katero si mi voščila prijateljsko Veliko nočne praznike katero bi bilo bolje da bi je ne vdobil. Nadalje odkar je šla Estera jaz sem ti pisal 4. pisma. Tvoje slike prisegam ti da nisem vdobil. Če ti je ljubo pošlji jo?! Žališ me če govoriš tako radi tvojih doma da gotovo grem malo kje ali pa nič. Sedaj ko mi nisi nič pisala že več, sem bil tam vsaki teden sem vprašal ako so kaj vdobili od tebe. Končno šele v soboto so vdobili tvoje pismo katero mi jo je dala tvoja mama prečitati. Pa ko sem prišel do onih vrstic katere so šle meni, čutil sem si v srcu več nožev nego eden, te stvari pustim pri miru za danes mogoče že drugi teden kaj več. Samo da ti povem da preveč poslušaš ljudi ti ker po mojem mislim da, gršega greha ni na svetu kot so te Biljenske klaferske babe. Saj to si vedela že prej doma da tačega ne bo manjkalo.

Pišem prav na mut po domače je že tema. Še kaj novic ti povem potem pa dovolj. Izidor govori mislim da resno za Ljudmilo. Albina ima sina je že en mesec od tega Ivanka tudi.

Vedi da prav ne vidim več za danes dovolj drugič več. Prosim te sliko pošlji mi hitro ko vdobiš to pismo.Ostajam z mnogimi pozdravi in poljubi.

Tvoj zvesti Francidanes imam v srcu veči praznik kot sem ga imel za veliko noč.Faksimile tega pisma še ni na voljo.