ID
594
PošiljateljZofka Kveder
PrejemnikFran Zbašnik
Poslano izPraga
Poslano vLjubljana
Datum7. 4. 1903Praha, 7. 4. 03Velecenjeni gospod!Vi ste pa res dobri, vendar ste mi natisnili tiste črtice že v aprilski štev.! Lepa hvala! Jaz, pomislite, sem imela v sušcu osobito smolo. Moja influenca le ni hotela biti boljša in ko sem se zopet na novo prehladila ni pomagalo nič. - morala sem v posteljo. 10 dni sem ležala in menda je bilo ravno to dobro, kajti drugače bi ne bila tako do dobra ozdravila. Zdaj sem sveža kar je veselje. Delam in časa imam tudi. Ravno včeraj, sta se Vlado in mala odpeljala v Zagreb. Vlado pusti malo preko leta tam, da bi imela jaz več miru. No, v juliju pojdem tudi jaz doli. - in potem v jeseni pridem v Ljubljano in obiščem tudi Vas, prav gotovo rada bi Vas tudi osebno spoznala. Zdaj mi je neznansko všeč, ker je tisto moje preklicano pismo na Aškerca prišlo v Vaše roke. Moje mnenje se je tokrat prav hitro preobrnilo in Vaša odkritosrčnost se mi je zdela nenaravno lepa in simpatična. Kak drug bi bil molčal, pa bi mi bil že prvi priliki vrnil milo za drago, kaj ne? No, ali Vi niste taki.

Tukaj sta zdaj dve izložbi odprti. »Manes« in v Rudolfinomu. O Manesu vam ne bom mnogo poročala, v Rudolfinum pojdem pa jutri, ker te dni še ni katalog izšel. Interesantno bo primerjati češke umetnike v »Manesu«, kjer so tudi drugi češki veljaki, ki so v drugih društvih zastopani in češke nemške umetnike, ki so izstavili korporativno v Rudolfinumu. Pošljem Vam še pred Veliko nočjo referat in še kakšno črtico.

Pošljem Vam še pred Veliko nočjo referat in še kakšno črtico. Za danes Vam pošljem samo dve. Za junijsko štev. pa napišem kakor lani daljšo povest, snovi imam že. Vesele praznike in mnogo pirhov! In če dovolite tudi vaši gospej soprogi in sinku, ki sta oba, kakor slišimo, nenaravno lepa in mila. Da, - v maju se tudi jaz poročim na praškem magistratu. - morate mi čestitati! Dan še ne vem.

Če mi pišete kakšno karto še pred Veliko nočjo, naslovite jo pod mojim imenom: Katerinska ul. čis. 13, Praha II.

Velespoštovanjem

Zofka Kveder

Faksimile tega pisma še ni na voljo.